Heemkunde Lattrop Breklenkamp

Vraag en antwoord

Hebt U een vraag met betrekking tot de geplaatste artikelen, foto's e.d., of een vraag met betrekking tot uw familiehistorie of over andere onderwerpen, dan kunt U Uw vraag stellen via Contact'.

Wij zullen Uw vraag op korte termijn beantwoorden en publiceren in deze rubriek.

Wilt U geen publicatie dan kunt U dit aangeven in Uw mail.
5 Juli 2013
Ik heb een poging gedaan om (tegen beter weten in?) de doop van Berend Keule, zoon van Joannes Theodorus Keule en Susanna Huiskes te zoeken. Die kwam ik ook niet tegen, maar wel de doop van Bernardus, zoon van Joannis Kojer en Zuzanna Velthuis. Nu is Keujer/Kojer natuurlijk een andere familie in Lattrop, maar ik heb het overzicht van Charles Horsthuis van de bewoners van Lattrop van voor 1811 erbij gepakt. Van J.K. en Z.V. is geen huwelijk bekend. Verder komt de naam Aleidis Velthuijs als doopgetuige voor bij de doop van twee broers van Berend. Zou Huiskes en Velthuis dezelfde familie (verschrijving of introuwen) kunnen zijn en zou Kojer een verschrijving van de pastoor kunnen zijn? Het lijkt mij niet onmogelijk, maar misschien is het te voorbarig om deze conclusie te trekken.
Met vriendelijke groet, 
Frank Steggink
Red: We zullen dit onderzoeken en Frank hierover t.z.t. berichten. Wordt vervolgd.
5 Januari 2013.
Wie heeft nog een oude foto van het vroegere woonhuis van Johan en Hanna Koehorst, wonende toen op het adres Lattrop 24, nu Disseroltweg 37? B.v.d. Bennie Koehorst. Uw reactie kunt U sturen naar b.koehorst@hetnet.nl.
Redactie: Wij zijn ook geïnteresseerd in deze en andere oude foto's. Bijvoorbeeld van het oude boerderijtje van 'Kukkert' dat gelegen heeft tegenover Beld's Jan en Marie. Informatie kunt U sturen naar b.busscher@kpnplanet.nl.
7 Augustus 2012. Vraag van Karin Bruns-Schuurman uit Lattrop. Heb je misschien ook nog (klassen)foto's, teksten van mijn klas en de klas onder ons (lagere school) geboortejaar 1962/1963/1964? We organiseren volgend jaar een reünie en kunnen hiervoor alle oude foto's en teksten gebruiken…
Antwoord: Uit de jaren '70 is slechts een enkele klassenfoto beschikbaar. We kunnen dus nu helaas nog niet helpen. We doen hierbij een oproep aan de lezer: hebt U nog schoolfoto's van 1970-1980? Stelt U zich dan in verbinding met ons via 'Contact' of met Karin Bruns, E-mail: bruns23@zonnet.nl.