Heemkunde Lattrop Breklenkamp

Jaargang 1 nr 1 september 2014

Deze nieuwsbrief wordt u aangeboden door de redactie van de website Heemkunde-Lattrop-Breklenkamp.

Op de website vindt u de rubriek ‘Nieuws/mededelingen’ waarin actuele wijzigingen of aanvullingen worden vermeld. Deze blijft gehandhaafd.

Middels deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte stellen van nieuwe artikelen en, waar nodig, om uw medewerking vragen.
Hebt U geen interesse in deze mail dan kunt u zich hiervoor afmelden. Een bericht via Contact is voldoende.


Nieuws/mededelingen...

In de maand augustus zijn de volgende artikelen toegevoegd:

In de rubriek ‘Groepsfoto’s:
# Huwelijk Oortman-Blokhuis Lattrop

Verharden weg Denekamp-Lattrop 1924

# Christelijke Meisjes Vereniging Breklenkamp 1931
# Noabers bruiloft Jan Gortemaker en Sien Steggink Lattrop
# Verharden weg Denekamp-Lattrop 1924 (foto rechts)
# Nieuwe Mariakapel in 1954 en Sacramentsprocessie 1957
# Uitstapje RK Toneelvereniging DURIDO 1957
# Kloatscheters oet Lattrop

In de rubriek ‘Schoolfoto’s :
# 1922 # 1923
Binnenkort volgen de jaren 1929 en 1932.


Op bezoek bij… Marie Bossink-Engbers in Oud Ootmarsum.

Onlangs hebben we enkele bezoeken aan haar gebracht. Haar vader en 2e moeder hebben in Lattrop nog op het ‘Wiggers Greads’ gewoond en de familie werd destijds (1939-1948) ‘Engbers-papa’ genoemd. Ouderen onder ons weten dat hiermee de (inmiddels nieuwe) woning wordt bedoeld aan de Esweg in Lattrop, bewoond door Jan Wolkotte.

We waren benieuwd naar de herkomst van deze familie Engbers en de 87-jarige Marie kon er ons alles over vertellen, inclusief de nodige foto’s en bidprentjes. Hierover een volgende keer meer.


Onbekende foto’s...

Deze keer enkele foto’s uit het archief van de families Snoeijink (Sneuijman) en Bonke in Lattrop. Zie hiervoor de onderstaande foto’s. Uw reactie kunt u mailen naar bovengenoemde adres.

Foto archief Lies Snoeijink-Oude Vrielink in LattropFoto archief Lies Snoeijink-Oude Vrielink in LattropFoto archief Lies Snoeijink-Oude Vrielink in Lattrop

 

Bovenstaande 3 foto’s komen uit het archief van Lies Snoeijink-Oude Vrielink in Lattrop.

Foto archief Jan Bonke Lattrop

 

Bovenstaande groepsfoto komt uit het archief van Jan Bonke in Lattrop. Op de achtergrond waarschijnlijk de voormalige zuivelfabriek ‘Volharding’ in Denekamp. Wie kan hier iets meer over vertellen en wie zijn de overige dames en heren?

Bovenste rij: 1e van links: Johan Reerink (Koelman) Lattrop. 2e van links: Nn van der Ham Lattrop.
2e Rij van boven: 5e van links: Bernard van der Ham Lattrop, 3evan rechts: Gerard Ruël (Reulke) Lattrop en 2e van rechts: Jan Senger Tilligte.
Onderste rij: 1e L: Marie Morsink-Ophuis, 2e van links: Sientje Schröder (Boomhuis) Lattrop, 3e van links: Sientje Ruël (Reulke) Lattrop en 2e van rechts: Marie Niehof-Rikkink (Huusken) Lattrop.


RAADPLAATJE…

Enkele jaren geleden maakten we deze foto. Waar staat deze ANWB paddestoel?


OPROEP...

We zijn nog op zoek naar de volgende foto’s:

(zie ook website ‘Op zoek naar…’)

Boerderij voormalige Kukkert dat gelegen heeft tegenover de familie Beld-Masselink aan de Disseroltweg in Lattrop. Laatste bewoners was de familie Horsthuis-Hofste.
2 Gesina 1862-1931, Jan Hendrik Smellink 1866-1940; zij woonden vóór de familie Kuipers-Grondman op het Schoolhuis in Lattrop.
Foto van Johanna ten Brink 1852-1932 en van Hendrikus ten Brink 1867-1921 van het erf ool-Kienhoesboer in Tilligte.
Foto van Aleida Gezina ten Brink-Voorhuis 1867-1946 van het erf ‘de Bekker’ in Tilligte.
Foto’s van de ongehuwde zusters Bernardina (Dienke) 1866-1938 en Gesina (Sienke) Ruël 1869-1942 van het erf Sniedersboer in Breklenkamp.
Foto van Anna Maria Pikkemaat *1870 op BekJan in Lattrop, †1943 Schoe Tilligte. Echtgenote van 1)Gerardus Joannes Ribberink en 2) Gradus Johannes Schoe.
Foto van Euphemia Maria Pikkemaat-Wassink *1869 Wassink Breklenkamp, †1945 op erf Jochems in Noord Deurningen en van haar 2e man Gerhardus Hendrikus Oortman.
Euphemia Wassink had nog ongehuwde 1 broer en 1 ongehuwde zuster van haar 1eman (haar zwagers dus) wonen op het erf Grondboer in Noord Deurningen. Het zijn Bernardus Johannes Pikkemaat (BekBennad)1879-1968 en Gezina Pikkemaat (BekSien) 1875-1957. Van beiden zijn we nog op zoek naar een foto.

Graag uw reactie naar bovenvermeld mailadres.


Hieronder een tekening van het erf Jochems in Noord Deurningen zoals wij die ontvingen van Harrie en Joke Pikkemaat in Denekamp:

Erf Jochems (later Pikkemaat) in Noord Deurningen

Bent u op zoek naar stamboomgegevens van uw eigen familie of naar foto’s van uw voorouders? Stuur ons een mail. We hebben een uitgebreid (foto) archief. Misschien kunnen we u helpen.


TOT SLOT…

In de eerste week van de komende maanden van dit jaar kunt u een nieuwsbrief van ons verwachten. Kent u iemand die wellicht geïnteresseerd is in de inhoud hiervan, dan verzoeken wij u deze mail met bijlage te willen doorsturen.