Heemkunde Lattrop Breklenkamp

Oudejaarsborrel en kaarten bij Waterkuper

Oudejaarsborrel bij Meijners -Waterkuper in Lattrop
 

Oudejaarsborrel bij Meijners -Waterkuper in Lattrop

De onderste foto komt uit het archief van de familie Meijners -de waterkuper- in Lattrop. Bovenstaande foto heeft dezelfde achtergrond en is daar dus ook gemaakt.
Het gezelschap zit hier aan de keukentafel waarop -zo te zien- 2 lege jeneverflessen. Veld Hannes roert in het borrelglaasje van zijn vrouw en Rika en Hendrik brengen een toost uit. Bernard Bodde stopt zijn pijp uit een grote tabakszak van Bloemen of Heupink & Reinders en Koole Hendrik kijkt voor zich uit.
Boven tafel is nog net de bol van de petroleumlamp te zien waaraan enkele versieringen en een kerstbal hangen.
In welk jaar deze foto gemaakt is weten we niet, nog voor de oorlog of misschien direct er na? De kerstbal en de borrelgleaskes doen vermoeden dat het hier om een oudejaarsborrel gaat. Een goede gewoonte in die tijd. Er zijn 7 borrelglaasjes te zien, dus de 7e persoon moet de fotograaf zijn, waarschijnlijk iemand van de familie Meijners.
Vlnr Marie Pikkemaat-Leliefeld (Veld Marie), Hannes Pikkemaat (Veld Hannes), Rika Niehoff-Leliefeld (geboren op Hoamberg), Hendrik Niehoff (Snieder Berend), Bernard Bodde (Stokke) en Hendrik Niehof (Koole Hendrik) en neef van Hendrik Niehoff.
N.B.: de 2 vrouwen zijn zusters en afkomstig van het erf Hoamberg in Lattrop.
 
Kaarten bij Meijners -de waterkuper- in Lattrop
Kaarten bij Meijners -de waterkuper- in Lattrop

Deze foto is in dezelfde keuken gemaakt. Van links naar rechts zien we:

1. Onbekend, 2. Gerard Meijners (Waterkuper), Hannes Pikkemaat (van Veld Jan), Bernard Bodde (Stokkn Bennad) en Hendrik Niehoff (van Snieder Berend).