Heemkunde Lattrop Breklenkamp

Noabers in klederdracht op bruiloft

Bruiloft Bennie Veldhuis en Paulien Lansink Lattrop 1969
 
Bruiloft Bennie Veldhuis en Paulien Lansink Lattrop 1969
Deze foto is gemaakt voor café Arends waar de bruiloft werd gevierd waarvoor de noabers zich in oude klederdracht hebben gestoken. Er is destijds nog melding van gemaakt in de Twentsche Courant met foto en al. Zoals de foto laat zien zat de stemming er goed in.
Vlnr:
Bernard Horsthuis (Kukkerts Bernard) –kantonnier-, Gerard Borggreve geboren op Duizink later Brüna in Breklenkamp, Marietje Bruns-Beld, haar man Toon Bruns (met lange pijp) geboren op het erf Brook-Herm, de bruidegom Bennie Veldhuis, zoon van Hein of Hendrik Veldhuis geboren in Volthe en Marie Reerink van het café ‘Reerink-Jens' in Lattrop. De bruid Paulien Lansink uit Oldenzaal. Sien Gortemaker-Steggink ook genaamd Kesn-Sien uit Hesinge. Met harmonica haar man Jan Gortemaker geboren nabij het Singraven in Denekamp en Sientje Borggreve-Peters geboren op het erf Bommerd in het Lattropsche veld.
Knielend zien we Trees Horsthuis-Veldscholten afkomstig uit de Boerschap Denekamp, Gerda Keuters dochter van Gerardus Keuters en Meike Koehorst. Dan Johan Kamphuis van Kraken Jan, genaamd de köster en tenslotte Marie Kamphuis-Damhuis geboren op het Kosthoes in Lattrop, dochter van Kost-Herman en Sina van de Breenk Keujer uit Breklenkamp.
 
Bruiloft Bennie Veldhuis en Paulien Lansink Lattrop 1969
Bovenstaande foto is gemaakt bij het muurtje van de toenmalige Boerenleenbank waar Harrie Arends uit Tilligte als nieuwe bankdirecteur de scepter zwaaide.
Zittend op het muurtje vlnr:
Johan Kamphuis, Sientje Borggreve-Peters (met foezelfleske), Marie Kamphuis-Damhuis, Marietje Bruns-Beld, Sien Gortemaker-Steggink, Trees Horsthuis-Veldscholten en Bernard Horsthuis.
Knielend vlnr:
Gerard Borggreve en met ‘trekbuul' Jan Gortemaker.