Heemkunde Lattrop Breklenkamp

Noabers bruiloft Jan Gortemaker en Sien Steggink

Bruiloft Jan Gortemaker-Sien Steggink Lattrop 03-08-1963

3 Augustus 1963

Op een bijzonder mooie en warme augustusdag trouwen Jan Gortemaker van het Singraven bij Denekamp en Sien Steggink uit Lattrop. Sien zou aanvankelijk trouwen met Johan Groeneveld van BoomsJans maar hij werd ernstig ziek en overleed op jonge leeftijd. Sien woonde al op het aangekochte winkelwoonhuis van de gezusters Hanna en Grada Horsthuis. De schoorsteen van dit huis is nog net zichtbaar boven de wagen. Het kerkelijk huwelijk werd voltrokken door pastoor BH Meijer in de RK kerk van de HH Simon & Judas en de bruiloft werd gehouden in zaal Arends in Lattrop. Getuige de foto lieten de noabers zich niet onbetuigd. 

Op deze foto zien we op de versierde noaberwaagn van links naar rechts:

Aan de leidsels Nn. Wie herkent deze man?

Dan -met fles aan de mond- Marietje Bruns-Beld oftewel Belds Marietje, vrouw van Toon Bruns.

Dan Marie Kamphuis-Damhuis (Kösters Marie).

Sientje Borggreve-Peters (Sientje van 'n Bommerd).

Gerard Ruël van de Lattropper Keujer.

Op straat van links naar rechts: Toon Bruns, ook wel genaamd De Vörster, echtgenoot van Marietje Beld. Toon heeft het echt warm en heeft daarom ook nog de broekspijpen opgerold. Dat was wel min of meer gebruikelijk voor Toon. In het begin wilde de vaart er bij hem niet zo in komen maar na een paar borreltjes ging hij helemaal ‘los’.

Frans Beld wonend met Annie Lohuis in één van de ‘Kraakn’ woningen bij Tijscholte.

Stien Pikkemaat-Fox, vrouw van Herman Pikkemaat.

Herman Pikkemaat, zoon van schoolmeester Hendrik Pikkemaat en Marie Beene uit Noord Deurningen, kassier van de plaatselijke Boerenleenbank

Op de voorgrond: Ans Bruns(†), oudste dochter van Toon Bruns en Marietje Beld.