Heemkunde Lattrop Breklenkamp

Fam Wigger-Horsthuis Lattrop

 
 
 
Familie Wigger-Horsthuis (Ool Beernink) Lattrop
 
Familie Wigger-Horsthuis (Ool Beernink) Lattrop
Vlnr: 1) Herman Wigger, 2) Chris Keukeler?, 3) Gerard Wigger,
4) Rika Leliefeld en 5) Trui Horsthuis

1) Hermannus (Herman) Wigger is *1886 op Wiggerskuper L32, zoon van Johannes Wigger en Gezina Keukeler. Johannes is geboren op Wigger en Gezina op ool Beernink, het latere Schiphorst. Omdat de moeder van Herman daar geboren is en de daar nog wonende familie Keukeler geen opvolging heeft, komt hij op deze pachtboerderij van het Singraven als boerenknecht. Daar ontmoet hij zijn toekomstige vrouw Trui Horsthuis hier ook werkzaam als dienstmeid. Zij trouwen in 1916 maar het huwelijk blijft kinderloos. In de jaren '30 verlaten Herman en Trui het ool Beernink en bouwen een nieuwe boerderij in het Lattropsche Veld. Nog later komt het echtpaar Herman Grondman en Marie Horsthuis uit Volthe bij hen inwonen.

2) Nog in onderzoek.

3) Gerardus Everardus (Gerard) Wigger, broer van Herman, *1891, van beroep meteropnemer van het gemeentelijk Energie bedrijf van Denekamp en fotograaf. Overlijdt ongehuwd in 1954.

4) Hendrika Johanna (Rika) Leliefeld *1903 op Hoamberg, dienstbode bij ool Beernink. Trouwt met Hermannus Hendrikus (Hendrik) Niehoff op SniederBerend.

5) Aleida Geertruida (Trui) Horsthuis *1884 op Hösboer, zuster van Bernard Horsthuis (Hössel Bennad).